Afghanistan

View listings

afghanistan.realigro.se är den första världstäckande sökmotorn för fastigheter där du kan slå upp annonser för bostäder till salu i Afghanistan

Fastigheter till salu i Afghanistan

Afghanistan är en landstängd stat. Dess huvudstad är Kabul. Det gränsar mot väster med Iran, söder och öster med Pakistan, i norr med Turkmenistan, Uzbekistan och Tadzjikistan och med Kina till regionen längre öster om landet.

Det är inte lätt att köpa fastighet eller försäljning i Afghanistan. Afghanistan, trasiga i årtionden av det inre kriget, är fortfarande värd cirka 30 miljoner människor. Mer än en tredjedel av befolkningen lever under fattigdomsgränsen, praktiskt taget oförmögen att tillgodose deras mat- och boendebehov, enligt Världsbankens data. Afghanistan är 23: e på listan över världens fattigaste länder i tidskriften Global Finance, medan Transparency International har utsett det till det sjunde mest korrupta landet i världen.

En av de viktigaste kännetecknen på den lokala marknaden är dess kaotiska natur. Afghanistan har inget markregistreringssystem, och enligt US International Trade Administration stängs cirka 80% av transaktionerna informellt utan dokument för att bevisa äganderätten till säljaren som vill sälja sin fastighet till salu i Afghanistan.

Detta är anledningen till att samma tomt ofta ägs av olika ägare, medan de lokala domstolarna inte kan lösa sådana tvister på ett effektivt sätt. I allmänhet regleras marknaden fritt med kontroversiella och ofullständiga lagar och fastighetsadvokater som inte har nödvändig kompetens.

I mitten av 2000-talet upplevde Kabul en byggboom under vilken många första hem byggdes för internationella experter, ambassadansatt, advokater och myndigheter. Men när Nato-koalitionen tillkännagav sitt beslut att lämna Afghanistan till följd av detta har kapitalinvesteringarnas attraktivitet sjunkit dramatiskt. Många projekt har avbrutits och priserna på fastigheter till salu i Kabul har fallit med 30-50% under flera månader.

Detta betyder dock inte en total brist på efterfrågan på fastigheter till salu i Afghanistan idag. Enligt officiella uppgifter, från 2004 till 2017, har befolkningen i landet vuxit med nästan 40%. Befolkningen i huvudstaden har ökat med 25% under de senaste fem åren, från 3,2 miljoner till 4 miljoner. Invånarna i landsbygden flockar till Kabul för att söka sysselsättning och en bättre och säkrare livsmiljö.

2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB